تحولات منطقه

قیمت نفت برنت و وست‌تگزاس اینترمدیت در پی چشم‌انداز افزایش عرضه گازوئیل روسیه کاهش یافت، اما تداوم تنش‌های خاورمیانه مانع افت بیشتر قیمت‌ها شد و گلدمن ساکس نیز پیش‌بینی خود از قیمت برنت در دسامبر را افزایش داد.

قیمت نفت کاهش یافت/ چرا برنت همچنان بالای ۱۰۰ دلار ماند؟
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، قیمت معاملات آتی نفت خام برنت با یک دلار و ۵۴ سنت معادل ۱.۴۷ درصد کاهش، به ۱۰۳ دلار و ۱۸ سنت در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت(WTI) آمریکا نیز با یک دلار و ۵۴ سنت معادل ۱.۶۸ درصد کاهش، ۹۰ دلار و ۳۱ سنت در هر بشکه معامله شد.

قیمت معاملات آتی گازوئیل در بورس ICE با ۳ درصد کاهش، به ۱۴۳۶ دلار در هر بشکه رسید. این کاهش پس از آن صورت گرفت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه اعلام کرد روسیه بلافاصله بیش از ۳۰۰ هزار تن(۲.۲۵ میلیون بشکه) گازوئیل به بازارهای آمریکا و جهان عرضه خواهد کرد. ترامپ افزود: روسیه در نوامبر ۵۰۰ هزار تن دیگر و «بلافاصله پس از آن» یک میلیون تن دیگر عرضه خواهد کرد. این در حالی است که بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، پیش‌بینی می‌شود مصرف روزانه گازوئیل در سطح جهان نزدیک به ۲۹ میلیون بشکه باشد.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین روز یکشنبه به‌طور غیرمنتظره اعلام کرد که اوکراین و روسیه بر سر آتش‌بس در حوزه انرژی توافق کرده‌اند، اما ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفت که همچنان منتظر مشاهده جزئیات این آتش‌بس است و روسیه نیز در این باره اظهارنظری نکرد.

تیم واترر، تحلیلگر ارشد شرکت «کی‌سی‌ام ترید» گفت: این اعلامیه‌ها تا حدی از فشار فوری بر عرضه کاسته است. او افزود: «هنوز پرسش‌هایی درباره اعتبار و دوام چنین آتش‌بسی وجود دارد و تا زمانی که شواهد روشن‌تری مبنی بر پایدار ماندن آن ارائه نشود، احتمالا دامنه کاهش قیمت‌ها محدود باقی خواهد ماند.»

فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی، روز یکشنبه اظهار کرد: همه اعضا باید بررسی کنند که آیا آزادسازی مقادیر بیشتر گازوئیل ضروری است یا خیر و کشورهایی که هنوز مقادیر متعهد شده را به‌طور کامل تحویل نداده‌اند، باید روند آزادسازی باقی‌مانده را با اولویت دادن به گازوئیل تسریع کنند.

درگیری‌های خاورمیانه از قیمت نفت خام پشتیبانی کرد

با این حال، درگیری‌ها در خاورمیانه همچنان از قیمت نفت خام برنت و حفظ آن در سطحی بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه حمایت کرد. نیروهای مسلح یمن مسئولیت حمله روز شنبه به فرودگاه بین‌المللی ریاض را بر عهده گرفت؛ این در حالی است که مقامات سعودی از مجروح شدن تعدادی از افراد در حمله‌ای جدید به این فرودگاه در روز یکشنبه خبر دادند.

تحلیلگران بانک «گلدمن ساکس» به سرپرستی «دَن استروون» در یادداشتی اعلام کردند که پیش‌بینی خود را برای قیمت نفت خام برنت در دسامبر از ۸۵ دلار به ۹۰ دلار در هر بشکه افزایش داده‌اند.

بر اساس گزارش رویترز، این تحلیلگران اظهار کردند: «احتمال تشدید دوباره تنش‌ها همچنان خطر قابل‌توجهی برای افزایش خالص قیمت‌ها ایجاد می‌کند.» آنها همچنین نرخ ریسک اضافی را اندکی بیش از ۲۰ دلار در هر بشکه برآورد کردند.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha